Paul de Ruiter
Raymond van Sabben Copyright Paul Bink kopie

Raymond van Sabben

Partner / Architect

Raymond behaalde twee masters aan de Technische Universiteit Delft: Architectuur en Bouwtechnologie. Tijdens zijn studie deed hij ervaring op bij de Facade Research Group aan de TU Delft als student assistent. Daarna werkte hij bij Wiel Arets Architects, Cepezed en Hootsmans architectuurbureau. Verder gaf Raymond enige tijd les aan de TU Delft en de Rotterdamse Academie van Bouwkunst.

“Ik heb een brede interesse in zowel de procesmatige kant van projecten als in techniek en architectuur. Die diversiteit vind ik ook terug bij Paul de Ruiter Architects. We hebben een heel gevarieerde portfolio die alle fases van een project beslaat: van Afsluitdijk tot kleine villa. Maar wel vanuit een eenduidige en duurzame gedachte die begint met iets te creëren dat mooi en functioneel tegelijk is. Op die wijze wordt een gebouw waardevol voor zijn omgeving. Dit zorgt ervoor dat er zorgvuldig mee wordt omgegaan, waardoor het langer meegaat.”

Bij Paul de Ruiter Architects is Raymond is gespecialiseerd in complexe grote projecten. “Van tender en aanbesteding tot aan de uitvoering ben ik bij projecten betrokken. Zo ben ik de coördinerend architect en projectleider van Stadswerf Oostenburg, waar we met nog twee architectenbureaus aan werken. Een bijzonder uitdagend project, omdat we een hele nieuwe wijk in het centrum van Amsterdam ontwerpen waarbij veel verschillende belangen spelen. Bij Paul de Ruiter Architects weten we die belangen altijd te combineren tot heldere en sterke bouwprojecten met een duidelijke signatuur. Dat vind ik een kwaliteit.”