Paul de Ruiter
Ronald Hageman Copyright Paul Bink kopie

Ronald Hageman

Bouwkundig ontwerper

Na zijn studie Bouwkunde aan de HTS in Arnhem studeerde Ronald af aan de Technische Universiteit Eindhoven in de richting Bouwtechnisch Ontwerpen. Voorheen werkte hij bij Architectenbureau Marlies Rohmer.

Bij Paul de Ruiter Architects worden projecten van A tot Z uitgevoerd. Ronald is gespecialiseerd in de technische uitwerking van ontwerpen vanaf het voorlopig ontwerp. Daarbij is het uitgangspunt dat techniek en detaillering de architectuur versterken. Tijdens de uitvoering bewaakt hij de esthetica en lost samen met de aannemer of installateur de problemen op die tijdens het bouwproces naar boven komen.

“Het werken aan uitvoeringsprojecten is een waardevolle ervaring. Met name door de diverse belangen van de betrokken partijen, de expertise die zij inbrengen en de invloed die dit heeft op de realisatie. Het doel blijft daarbij altijd om samen tot de beste oplossing te komen, zowel op esthetisch als op praktisch niveau.

Een goed voorbeeld waarbij alle disciplines fraai zijn geïntegreerd is het project Krinkels. Het is een totaalontwerp geworden, zowel qua gebouw als de wijze waarop het is ingebed in het landschap. We verzorgen daarnaast het interieurontwerp en begeleiden de uitvoering. Een doordacht gebouw op veel verschillende niveaus dat aansluit bij de duurzame waarden van de opdrachtgever én die van Paul de Ruiter Architects.”