Paul de Ruiter

ING kantoor Amsterdam

Een bijzondere werkomgeving waar gezondheid en flexibiliteit centraal staan

NL20 100 01 PDR Laanderpoort update EXT02 facade nieuw
Laanderpoort impressie 02
Laanderpoort impressie 05
Laanderpoort impressie 03
Laanderpoort impressie 04
1 / 5

NSI N.V. en de Gemeente Amsterdam hebben een afsprakenbrief getekend die de herontwikkeling van kantoorgebouw Laanderpoort mogelijk maakt. Het kantoor wordt een kwaliteitsimpuls in de creatie van een duurzaam en inspirerend werk- en leefgebied in Amsterdam Zuidoost. Het gebouw wordt naar verwachting medio 2026 opgeleverd.

Het gebouw, naar ontwerp van Paul de Ruiter Architects, wordt ontwikkeld naast het Cedar kantoor van ING. Het omliggende publiek toegankelijke park wordt doorgezet en geïntegreerd in het ontwerp. Het multifunctionele gebouw van 43.500 m² BVO (circa 39.000 m² VVO) bestaat uit kantoorruimte, horeca en sportfaciliteiten. Onder het gebouw komt een parkeergarage met circa 198 parkeerplaatsen en een fietsenstalling.

PARIS PROOF
Het gebouw wordt Paris-Proof en klimaatadaptief en is ontworpen aan de hand van de hoogste duurzaamheidsstandaarden, waaronder een warmte koude opslag, klimaatplafonds, een dak met PV panelen en waterberging. Het omliggende park wordt doorgetrokken vanuit het Cedar kantoor van ING en wordt ingericht met bijzondere beplanting om de biodiversiteit in het gebied te versterken. Het is tevens de ambitie van NSI om met Laanderpoort een BREEAM Outstanding certificaat te behalen.

ING en HNK
ING zal het grootste deel – circa 31.500 m² VVO – van het nieuwe Laanderpoort huren voor een periode van vijftien jaar. Daarnaast is NSI van plan om er een nieuwe vestiging van hun flexibele kantorenconcept HNK te openen.

Sten Karelse, Head of Development bij NSI: “Met het tekenen van deze afsprakenbrief hebben we de volgende stap gezet in de realisatie van een duurzaam kantoorgebouw voor de toekomst. We verwachten dat Laanderpoort het gebied verder gaat versterken en dat we een gezonde en aantrekkelijke werkomgeving creëren, die aansluit bij de huidige wensen en behoeften van organisaties en hun medewerkers.”

Michel van Wissen, Head of Corporate Real Estate Management & Facility Services bij ING in Nederland: “ING voelt zich verbonden met stadsdeel Zuidoost van Amsterdam. We zijn dan ook blij dat het Laanderpoort gebouw, dat we gaan huren, wordt herontwikkeld naar een multifunctioneel gebouw en gaat voldoen aan de belangrijkste duurzaamheidseisen.”

Raoul White, stadsdeelbestuurder Zuidoost: “Hier wordt gewerkt aan een plek voor de economie van de toekomst. Met kansen voor lokale ondernemers en talenten, duurzame technologie en het bouwen van een community die de bewoners van Zuidoost ten goede komt. Deze ontwikkeling maakt ook het gebied rond de Amsterdamse Poort aantrekkelijker. Het versterkt het centrumgebied van Zuidoost. En dat is van belang voor de toekomst. Zo komen er tot 2040 z’n 39.000 woningen bij in Zuidoost. Daar hoort een bruisend en gevarieerd stadshart bij.”

Paul de Ruiter, oprichter Paul de Ruiter Architects: "Het gebied, direct naast het treinstation Amsterdam Bijlmer ArenA, is een uitgelezen plek voor het kantoorgebouw van de toekomst: duurzaam, circulair, gezond en multifunctioneel in gebruik.”
Thema's:
Kantoren, Circulair

Project details

Gegevens

Naam en plaats ING, Amsterdam Zuidoost
Adres Bijlmerdreef
Bruto vloeroppervlak 43.500m2
Programma Multi-tenant kantoren, maatschappelijke programma, parkeergarage, fietsenstalling

Ontwerpteam

Opdrachtgever ING & NSI N.V.
Gebruiker ING
Ontwerp Paul de Ruiter Architects
Project architect Paul de Ruiter
Project team Raymond van Sabben, Steven Otten, Inigo Berriozabal Armesto, Vera Leitão, Julius Klatte, Joris Korbee
Aannemer Dura Vermeer Bouw Midden West B.V.
Adviseur constructie Van Rossum Raadgevende Ingenieurs B.V.
Adviseur installaties Halmos Adviseurs
Adviseur bouwfysica DGMR
Interieur losse inrichting Hofman Dujardin
Landschapsarchitect Karres en Brands
Adviseur kosten BBN

Deel deze pagina